30. 1. 2011.

Nedelja, proleta nedelja, nigde nikog, pustinja, u mojim snovima jos samo secanja

Duso,
  ovih dana osecam da se udaljavamo, sem jedan dva maila nista vise. Nadam se nekoj uzlaznoj putanji i umesto da ide napred vegetira. A valja to tako i treba, m? Cudna sam sama sebi, prihvatam sve to bez nekog protivljenja, da li iz straha da ne ugusim nas odnosi ili i meni odgovara ovako, nisam pametna. Nikada do sada nisam pristajala ni na sta polovicno a ovo je ne polovina nego bar cetvrtina od onoga sto ocekujem od odnosa sa jednom osobom. Oduvek sam verovala da je prava ljubav bezuslovna, ne pritiska, leti, kojom dajes sebe i ne trazis nista za uzvrat. U celoj ovoj zbrci fali mi razgovor sa tobom, dodir i zagrljaj. Vise i nisam sigurna da li nase vreme dolazi ili lagano prolazi. Razmisljala sam danas o tome ako prestanes da se javljas i to bi bilo podnosljivo s obzirom da to nije daleko od ovoga gde smo sada. Iapk sam ja velika curica a opet velika sanjalica i u svemu tome moram da imam meru i balans izmdju mojih snova i realnosti. Resila sam da ne pitam vise da se vidimo, jer ti ne pominjes pa valjda ti i nije do toga a nisi ni mali da ne znas da kazes ako to zelis. Uglavnom malo je stvari ovih dana koje mi pokrecu leptirice sem kada razmisljam o tebi.


Cat

26. 1. 2011.

san

I opet mi duša sve o tebi sanja,
I kida se srce i za tobom gine,
A nevjera tvoja daleko se sklanja,
Kao tavni oblak kad sa neba mine.

I opet si meni čista, sjajna, vedra,
Iz prizraka tvoga blaženstva me griju,
Pa bih opet tebi panuo na njedra
I gledô ti oči što se slatko smiju.

Tako vita jela koju munja zgodi
Još u nebo gleda i života čeka,
I ne misli: nebo da oblake vodi
Iz kojih će nova zagrmiti jeka...

25. 1. 2011.

Za dusu

In the dark of night
Those small hours
Uncertain and anxious
I need to call you

Rooms full of strangers
Some call me friend
But I wish you were so close to me

In the dark of night
Those small hours
I drift away
When I'm with you 

In the dark of night
By my side
In the dark of night
By my side
I wish you were
I wish you were 

Here comes the clown
His face is a wall
No window
No air at all

In the dark of night
These faces they haunt me
But I wish you were
So close to me 

In the dark of night
By my side
In the dark of night
By my side
I wish you were
I wish you were
In the dark of night
By my side
In the dark of night
By my side
I wish you were
I wish you were

In the dark of night
These faces they haunt me
Well I wish you were so close to me
Yes I wish you were
By my side

23. 1. 2011.

Pitam se

Svaki vikend pozelim da te vidim, posedim sa tobom, ispricam se, zagrlim, poljubim...  I tek kada te uopste nema, kao danas, samo sam tada potpuno svesna cinjenice da nisam tvoja. Cudna je ovo situacija, ti se nadas u svoju vezu, on se nada da cemo se pomiriti a ja, cemu se ja nadam? Ludi moji snovi, da sam bar malo realna kao ti, a opet u casu kada sam sa tobom nemam osecaj za realnost ili ne zelim da ima, u mojoj glavi on i ona ne postoje, tu smo samo ti i ja. Kada razmisljam o nama ne postoji niko i nista sto nas moze zadrzati.
                                                                    Molitva
Boze, zasto sam se uplela u ovako nesto, ako je ovo iskusenje koje moram da prodjem na svom putu, spasi me samo patnje koju osecam kada ne misli na mene. Ako je na mom putu obelezeno da trebam proci i ovakva iskusenja smiluje se nad amnom, nek mi ostanu nada i vera koja me vodi kroz sve ovo. Ne zatvaraj mi vrata iza kojih je sreca, ako sam nekada i gesila, pokazi mi put da ispravim svoje greske, samo me ne odvajaj od mojih najmilijih. Pokazi mi put, jer ako je ovo put kojim treba da idem i ako je on covek kojeg treba da pratim daj mi znak da su moja cista osecanja i da put kojim koracam nije gresan jer osecanja su moja cista kao i dusa moja, mrznju ne nosim u srcu ni prema onima koji su je meni dali. Ako on nije covek na putu mome, razdvoj nam puteve i pusti nase duse da se smire u samoci ili sreci. Molim ti se Gospode.

Cat

Nedelja 23.01.2011

Nedeljom te obicno nema. Kako je to tuzan dan.....


Cat



21. 1. 2011.

ruka u ruci

Ruka u ruci ponovo budi secanje. Moja ruka u tvojoj ruci, u tom trenutku sam se osecala sigurno. Drzi me za ruku svaki dan, to mi fali..........

?

A zasto uvek samo ja pitam da se vidimo? Da li je samo meni stalo?

Cat

19. 1. 2011.

Nesanica 2:23h

Ako nekada budes zeleo da odes, molim te reci mi. Pre osam godina me je ubilo tvoje cutanje. Nikada necu zaboraviti noc u Andjelcicu kada si sedeo preko puta mene, cutao a ja se pitala sta nije uredu. Sta god da je i sta god da bude, molim te reci mi.
Od danas popodne te nema i ja ne spavam jer pomislim mozda cu ti trebati i onda gledam u racunar i cekam.
Nocas sam se setila da si me posle svega zvao jednom kod tebe i ja sam dosla, ponosna i kao ludo zaljubljena, sada mi ponekad bude zao i tog decka, i pricam ti o njemu a da si ustao i uhvatio me za ruku i tada bih bila ponovo tvoja. Ne znam koja je to luda veza koja me uvke vuce ka tebi ali od onog dana kada si sedeo na pumpi i kada sam ti pruzila ruku da te upoznam od tog trena osecam nesto neobicno i meni vrlo nepoznato a opet toliko mi blisko da ga nosim sa sobom sve ove godine. Mozda sam i onda trebala da cekam i cesto mi se ta miso vrzmala po glavi. E onda je naisao ex i od tada krece moje ludilo. Mozda mi nikada neces poverovati ali svaku tvoju tugu i svaki trenutak kada si pisao na blogu neraspolozen i tuzan ja sam isplakala i svaki put sam htela da ti se javim da sam tu za tebe ali sam se plasila da neces razumeti. Kada nisi pisao neko vreme ja sam svaki dan gledala blog i molila se da si dobro. Sama sam sebi bila cudna sto to radi a i kada sam zelela da prekinem to ja sam iznova citala. Jednom sam ti napisala samo tacku kao komentar, nisam znala sta da napisem a da razumes zasto sam tu.
I evo sada sam nastavila da pisem svoj blog i on ponovo ima veze sa tobom, kada sve sastavim ja sam i bila sve vreme tu da li kao citalac ili kao pisac. Prve postove si napisao u martu 2004 a ja to nasla u avgustu iste godine i tada kada te sretnem na ulici  a znam sta osecas i kako ti je i svaki sam put kao i sada kada te sretnem imala jaku zelju da te zagrlim. Svaki put kada ti pomislis na mene ja to osetim, cak sam naucila da razlikujem osecaja kada mislis na mene i kada cu te sresti. Stvarno sam ovih godina ponekad mislila da gubim razum i da sam se opteretila sa necim sto mozda ne posoji a opet to je bilo toliko jako osecanje da i kad resim da ne radim to ja se probudim u sred noci, otvorim blog i ti si objavio post pre par minuta.
Sto je najgore nikada nisam cula da jedna osoba ima ,to sta god da je, povezanost  sa jos jednom osobom.
A ti mene smiris sa dve reci ili dovoljno je da te cujem, to toliko utice na mene, da koliko god sam u tom trennutku drugacije volje toliko me smiris da sam kao beba. Ne znam cak i da li kad vices na nekog, na mene stvarno nikada nisi povisio ton, da kada smo juce pricali tel nacula sam u glasu kako izgleda kada se naljutis i onda sam shvatila da ti izgleda umes i da se posvadjas sa nekim, posto sam ja za sve ove godine zivela u ubedjenju da ti to neradis sto mi je i bilo vrlo cudno. Mislim ja nisam neka svadjalica pa kad mi bas predje preko glave viknem bar nesto u kontekstu pusti me.
Opet sam se raspisala, necu da ti pisem i pitam jesi li ok, ja cu umreti ako nisi i prevrnucu svet na glavacke samo da si ti ok. A ako ti napisem da brinem kada te nema onda se ljutis :( a sta cu to je van moje moci da mogu da promenim da ne mislim i ne brinem za tebe.

Cat

18. 1. 2011.

18.01.2011 Samoca

Boze, kako je ponekad tesko biti sam. "Izmislim sadasnjost da bih imao gde da prenocim". Sta nocas da izmislim? Kako mi fali prisustvo osobe, nekog da znam da je tu, spava ili se muva po kuci, ne mora nikakvu paznju da mi pokloni, samo da znam da je tu. Samoca je trenutak kada hteo ili ne preispritujes sebe i svoj zivot. Koliko god se tudio da skrenes misli one se vracaju, lebde duhovi iznad glave, pritiskaju, pitaju, traze. Kada bih naucila da uzivam u samoci. Da li je to u mojoj prirodi, ta snazna potreba prisustva osobe koju volim. Zasto sam uvek zbog te potrebe srljala u neke cudne veze sa nekim meni ne bliskim ljudima? Ta moja potreba me je i dovela u ovo kroz sta prolazim. Naucim me da zivim u samoci, imacu je puno u vremenu koje dolazi.

Cat

17. 1. 2011.

17.01.2011 za sve male i sitne duse koje zanima moj zivot

Malo je ljudi zasluzilo moju paznju. Zasto svi trcite da vidite moju muku kada vam necu pokazati, stojim uspravno, nasmejana i zadovoljna. I kada je tesko imam puno stvari da se ponosim sobom. Zajedljivi pogledi i pitanja nece uzdrmati moje samopouzdanje, imam ga dovoljno da poklonim vama, malim i sitnim dusama, koji se zadovoljavaju tudjom nesrecom. Neseca nije u mojoj muci vec u vasem maloumlju i pakosti, ja cu krenuti dalje a vi cete ostati ucaureni u svojoj dusevnoj bedi gledajuci za mnom. Moje srce i dusa su cisti i u tome je moja sreca. Svakom ko me zasluzi mogu da dam puno a Vi? Vi mozete samo da poklonite nekom pakost i zajedljivost. Mozete da pitate ali od mene dobicete samo osmeh.

Cat

15. 1. 2011.

Dan 15.01.2011

Od zivota uvek ocekujem puno, i ne volim polovicne stvari, resenja, ideje. Mislim da u zivotu i postupcima kompromis dolazi kao dogovor dve strane, kao da u nekim stvarima ne treba da ga ima. Takodje u ljubavi, ili jesi ili nisi, ili si necija ili si nicija, gde tu moze da ima kompromis? Ako iz ljubavi prema nekoj osobi pruzas podrsku, poverenje, paznju i zelis da se oseca dobro pored tebe, gde ima mesta za komrpomis da nekoga volis polovicno? Ne bih zelela da podrska koju imam od tebe je prijateljska ili iz nekih drugih potreba a da me ne volis kao zenu. Bolje je onda i da te nemam. Moras mi to reci. 

Cat

14. 1. 2011.

Noc 14.01.2011

Vi niste znali,
U dimu sto se klati
I u zivotu koji siba bura,
Mucim se stoga sto ne mogu znati
Kamo nas sudba dogadjanja gura.


Jesenjin

12. 1. 2011.

Noc 12.01.2011

Kada spavam ovde puno me podseca na noci koje smo proveli zajedno online. Kako bih volela da provodimo noci live...

Cat

11. 1. 2011.

11.01.2011

Zasto sve u zivotu mora da bude kompilovano? Mada jeste draz kada se izboris za nesto, onda naucimo da cenimo to sto dobijemo. Strasno mi puno znaci ovo izmedju nas. Jos uvek cujem tvoj glas u glavi, ima u njemu nesto posebno sto mi daje mir. Ceo dan sam raspolozena od jednog poziva, od tvog pogleda. Kada je nesto tesko i kada ne ide bas kako bi zeleli, naucis da cenis i male stvari. Da se vidjamo svaki  dan mozda ne bih ni primetila koliko jedan pogled moze da znaci. A s druge strane jedan pogled nije dovoljan da ugasi veliku zelju za tobom. Osecas li kolika je ceznja? Osecas li koliko sam tvoja i kada si toliko daleko od mene? Svaki trenutak kada sam sama upalim chat i cekam da se pojavis, bas veceras te nema a toliko mi trebas, samo da mi bar jednom recju smiris ove lose mislis o tome da sutra nece biti onako kako zelim. Jel mnogo zelim i mnogo trazmi ako zelim da budem sa tobom............



Cat

10. 1. 2011.

Za sve dane i noci

 Za ljubav su zgodni: malo vremena, nezgodna mesta, teskoba, brzina, niz otežavajućih okolnosti. Tada je ljubav lepa, samo tada cveta. Što je više vremena i prostora i raznih drugih pogodnosti, ljubav gubi draž. Nigde se tako ne mrze kao u velikim, lepo nameštenim i dobro zagrejanim stanovima.

 

Dusko Radovic

4. 1. 2011.

Put

Necu pisati sest dana a nedostajaces mi vise nego uobicajeno, pored razdaljine koja je izmedju nas bice jos i 1600km.

Cat

3. 1. 2011.

Dan 54

Kada razgovaram sa Tobom i običan pozdrav
postaje poezija, ili bar naslov pesme.
Beskrajni mir Tvoga bića pronalazi beskrajni mir
u meni i kao da se ta dva mira neprestano grle i ljube.
Da li smo to u razgovoru nas dvoje ili razgovaraju
šume, mora, polja, reke ?
Da li to jedno drugom saopštavamo šta radimo
i šta sanjamo ili trepere planete i u večnom krugovanju
pohode svoje zvezde ?
Kakav je to tok što mi od Tebe kreće,
noseći me u svetove daleke, u obilazak sopstvene duše
velike i nedogledne ?
Tek kada razgovaramo ja sam ona prava,
bezgranična, ničim omeđena, velika zemlja, veliko nebo, velika tajna.

2. 1. 2011.

Zelja

Dan 53


-Nova godina će, razume se, stići i onima koji je ne budu čekali. Medjutim, sva čar i jeste
u čekanju, a ne u Novoj godini. Lepo je čekati nešto u šta ste sigurni da će doći. Čekali
smo u životu razne stvari, to svi znamo, a uvek su nam i sigurno dolazile samo Nove
godine.

 

-Mnoge zene mogle bi mnogo i lepo da vole, ali nemaju koga. Svi se prave da su vec voljeni, sramota ih je da priznaju da nisu.

 

Dusko Radovic

Dan 52

Zora je svanula
suza je iz oka kanula
zora je, nema te
cujes li, ne mogu bez tebe

Sanjam te, sanjam te
sve me jos, sve me jos
sve me sjeca na tebe
samo pjesma moja cuje se
a nema te

1. 1. 2011.

:(

Ja nemam prava nikoga da volim
niti nekom da nanosim bol
ostaju mi samo noci moje puste
da u njima placem celu noc


Tugo moja, noci duge
srce mi je puno bola, puno tuge

Po svetu trazim izgubljenu ljubav
trazim nekog ko mi zada bol
trazim one dana kad sam s tobom bila
kad sam bila srecna svaki dan



Sto se samo jednom u zivotu voli
sto je prva ljubav najveca
zato nemam prava nikoga da volim
niti nekom da nanosim bol