22. 6. 2011.

A vreme leti.......

Za dva meseca godinu dana kako sam ga ostavila. Okrenes se i prodje. Jos tu treba da se ocisti. Zasto imam utisak da ti sumnjas u mene?

Cat

19. 6. 2011.

Slike iz proslosti - zagrljaj

Kod tebe smo, zima je. U jednom trenutku sedis na krevetu i ja skocim u tvoja krila i mi se zagrlimo. Grlimo se onako jako i snazno ali bez razloga, u stvari iz jednog razloga sto smo tu i sto smo srecni u tom trenutku. Bilo je kasnije mnogo zagrljaja od  puno ljudi ali ni jedan kao taj kojeg se secam kroz maglu ali to osecanje je izazvalo u meni potrebu da mi je zagrljaj najbitniji u kontaktu sa jednom osobom. Posle tog zagrljaja zagrljajem sam pocela da merim svoju bliskost sa ljudima. Nikada vise nisam imala slican osecaj a jedini zagrljaj, do duse iz drugacijih osecanja ali slican po bliskosti, imala sam samo kada zagrlim svoju decu.
Pitam se nocas zasto je ta veza sa tobom izgradila kod mene mnoge potrebe, kriterijume i izgradila mene u mnogim pravcima, zasto bas ti i zasto ponovo sada posle toliko godina. Sta to u tebi treba da nadjem sto do sada nisam nasla. Jedino sto do sada nisam imala je mir. Ako si tu da mi ga vratis zasto je sve u ovim mesecima tako burno. Ponekad kada je tesko kada ovu vezu dozivljavam kao kaznu u kojoj treba da ispastam za ko zna cije grehe. Onda je u nekom trenutku dozivljavam kao najlepsi deo mog zivota. Mada uglavnom puno patim sto smo razdvojeni i kada bih znala odgovor na pitanja zasto si tu, kako ce se to zavrsiti, ima li mira sa tobom mozda bih neku noc i spavala.
U jednu stvar ne zelim da sumnjam i to u tvoju iskrenost i iskrenost tvojih osecanja.

Cat

15. 6. 2011.

Nase dve duse

Sedim na terasi i gledam mesec koji se vidi kao na dlanu. Posle toliko oblacnih noci on i zvezda Severnjaca na nebu sami. Mislim kako lezis u krevetu sada, isto usmaljen kao ja i gledas kroz prozor. Vidis li koliko izgleda da su bilzu mesec i njegova zvezda a koliko su ustvari oni daleko.
Mozda su to nase dve duse koje samo kada je noc vedra i na nebu nema oblaka izgledaju tako blizu. Vedra ih noc sastavi a jutro ih rastavi.
Nebo je sirina gde se duse sastaju, tu su se sastali i njih dvoje, mesec i zvezda i dok ona trepti od njegove blizine on gleda u druge zvezde i trazi svoju.
Mozda kada bi prepoznao u njoj i video njene drhtaje, mozda bi shvatio da su vedre noci retka prilika na nebu. Da ce vec jutro odneti zvezdu i njega na neke druge horizonte a doneti neke druge prilike sa suncem ili kisom ali drugacije od ovih sad.
Zvezda koja treperi nosi u sebi veliki nemir, ona je u sebe prihvatila neciju dusu punu iscekivanja. Kada se dusa umiri zvezda sija punim sjajem a mesec je prihvati do sebe i cuva je.
U trenutku kada se dusa ugasi zvezda pada sa neba ostavljajuci za trenutak trag da je tu bila. Ne znaci uvek da duse vise nema vec da je prestala da se nada i da zeli, da je mozda odbacena ili pak toliko usamljena da ne moze vise da sanja vec da zaboravi.
Zvezda Severnjaca ili Danica najsjajnija menju zvezdama, mesecu najbliza, prihvatila je moju dusu da je nosi u treptaju. Prihvatice mesec da je drzi na grudima. A ako ne bude tako jednog ce se dana i ona ugasiti ostavljajuci za sobom najsvetliji trag u trenutku da je bila tamo blizu njega.  

Cat                   

7. 6. 2011.

Zasto snovi

Negde sam procitala da sve sto sanjamo nas ustvari nas mozak priprema za neke slicne situacije. Po meni su moji snovi uglavnom neki znakovi. Cesto se setim da sam neku zivotnu situaciju vec sanjala od prizora do osecanja u meni u tom trenutku.
Kada sam se vracala nocas razmisljala sam o tom snu, nas dvoje u predsoblju tvoje kuce, ti naslonjen na zid sa cigaretom u rucu, nosis crvenu majicu i pricas mi kako si umoran i da je vreme da idem kuci. A ja sedim na dvosedu i taj osecaj da nisam tvoja i da je prosla strat i zelja kao i da treba da krenem. I dok sedim razmisljam da li uopste treba da ti kazem sta osecam.
Sve je bilo kao sto sam sanjala sem da sam dosla kuci, zapalila cigaretu i pitala se do kada ovako, ima li kraj ili pocetak i zasto bas meni da se desi i to sa tobom. Nacicu nekada nekog ko ce razumeti i prepoznati ono sto osecam, ko ce imati iste zelje i iste potrebe, mozda ti to nisi i ako sam zelela da jesi.

Danas sam te videla i pomislila da kako god se zavrsilo, nikada ponovo u ovakvoj vezi sigurno necu biti.

Cat

4. 6. 2011.

tuga

Ne zalim za prosloscu, mozda malo zbog sadasnjosti a najvise zbog buducnosti i svojih snova, ludih snova....

zaspalo srce je...

Ako me pamtis jos se lice moje isto smeje
bez tebe dane rasipam ko perje
Ako me trazis tu sam ispod tvoje zadnje zelje
Tamo gde jednom puklo je,
zaspalo srce je.

Zaboravljam stari datumi su broj
Zaboravljam, vise nisam neko tvoj
Kad poletim Bol me razije o dno
Za druge me tugo nije ostalo