25. 2. 2011.

Telesno zadovoljstvo

A mi se vidjamo samo kada su strast i pozuda na visokom nivou da bi se tebi pojavila zelja da me vidis. Tako funkcionisemo mi. Tuzno i nedovoljno. Pravo je cudo da se zelja i pojavi kada nema prisutnosti, dodira, pogleda... Sve sto meni fali nemam sa tobom. Kada se saberem i oduzmem imam samo par slova i par razmenjenih pogleda u prolazu. Bas nedovoljno. Osecam kako se i zelja polako gasi. Kanada je dalek kontinent. Ova veza je kao dete u sirotistu, prepustena slucajnosti i trenutcima, bez cilja luta od zagrljaja do zagrljaja. Ponekad se pitam sto se vratih iz Australije da cekam i nadam se. Procitala sam skoro da se stvari desavaju kada prestanes da se nadas, moracu da prestanem. U Kanadi izgleda prolece, cvetaju ruze a ovde je sneg i hladno je. Jedan zagrljaj bi resio mnoge dileme. Zasto si odustao od karte i resio da ostanes u Kanadi? Zar nismo zajedno mastali da se vratimo ovde i nastavimo nesto gde smo stali? Ili je sve to bio samo moj san, m?

Cat

Nedostajes

.......

Iluzije se nikada ne pretvaraju u nesto stvarno....

jos jedan dan prodje....

23. 2. 2011.

Moze da bude a i ne mora da znaci

Produzi dalje Cat, stegni srce i ne okreci se, nije on onaj koga trazis, suvise je komplikovano, los pocetak nekog odnosa ima i los zavrsetak, ne nadaj se u nemoguce. Nista ti ne znaci pola sata u jednom mesecu. Zasto insomnija zbog njega, nije jedini ni najbolji, mozda si samo opsednuta s njim, m? Ljubav je naizmenican odnos davanja i uzimanja a ne daje ti puno niti zeli. Osvesti se vise Caaaaaaaaaaaaaattttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!

Zasto si sebe dovela u ovo, luda glavo, u sta si se uvalila da prodjes pored njega i okrenes glavu jer nije sam. Imas tri solucije Cat:
1. Da nastavis ovo ludilo
2. Da se vratis bivsem a to uvek mozes
3. Da se ostavis svega, okrenes se sebi i pustis da u tvoj zivot useta neko ko ce ceniti to sto si
Sta bi ti? Zasto prvo kada nije vredno cekanja, kada ne zeli nista od tebe sem trenutnih zadovoljstava. Pusti prvo, pusti i drugo, drugo je vec proslo. Spremna si mala za ovo trece, sprena skorz. Sada znas sta ti treba i sta mozes da das. Bolje i budi sama nego ovako da se mucis, od kada ti juris momke kada su te ceo zivot jurili, od kada ti lovis kada si uvek bila lovina. Gde je to tvoje samopostovanje, nisi ga izgubila nije jos kasno, budi ono sto jesi, ovo nisi ti.
Prestani da mu se javljas, kada si sa njim to nisi ti. Ti si dobra, maza, treba ti neko da te cuva i pazi a on to ne zeli, shvati vec jednom.

Podsvest

Smisao

Ne vodi nicemu i ne vidi se smisao, pocinje da zamara, odustati ili ne?

Cat

NIJE O.K. - AZRA

18. 2. 2011.

Novo lice jedne zene

Davno je bilo kada sam provodila noci u razmisljanju kao ovih meseci. Toliko srece i tuge i zelje i odbijanja prihvatanja stvari kakve jesu. Ako se covek uci dok zivi onda je ovo jedno novo poglavlje mog zivota u kom treba da naucim da prihvatam, prepoznam i dajem sebe bez obaveza, bez kajanja. Nova ja sa puno pitanja. Jedno od najvecih da li sam ovo stvarno ona ista zena od pre par meseci i sta se desilo sa mnom kada pristajem na mrvice i uzimam deo nekoga bez kajanja sa puno zelje. A da li stvarno zelim ovako, Ne. Moja me masta drzi dalje od realnosti iz koje bezim vesto. Posli smo iz kuce, u hodniku smo oblacili jakne, trazila sam tvoj pogled i u njemu bilo sta sto daje neku nadu a ti si oci tako vesto skrivao. Surova realnost! Pomislim sta bi drugi rekli kada bi videli kako lezim na zadnjem sedistu auta. Ja koja sam primer, bez mrlje, bez jedne reci ogovaranja, kojoj zavide, uspesnoj, sposobnoj. Zamisli kolika bih bila u ocima ljudi koji rade za mene da su me videli veceras. Gde se izgubi ja kakva sam bila i koja je ovo zena koju gledam u ogledalu? Neka nova ja? Pitam se veceras da li vredi sve ovo ponizenja koje bi me zadesilo da se sazna. Ko bi razumeo ili me opravdao da me tebi vodi nesto dugo i staro puno godina. Ko bi razumeo i opravdao sve sto radim da bih te videla. Ko bi opravdao zenu koja je ceo zivot pricala o moralu, ucila druge kako se zivi i voli. Ima li ljubav opravdanje za lezanje na zadnjem sedistu dok pravim sale na svoj racun ne bi li sebi opravdala svoje postupke? Kako bi ova nova ja neko me to opravdala kada ne moze sama sebi. U sta si se to pretvorila Cat

15. 2. 2011.

ne

Ne zelim da se nikada vise osecam kao danas. Ne mogu tako, ne mogu.  Ceo dan se poistovecujem sa zenama koje su trenutno kao ja, druge. Znala sam jos sinoc da ce se nesto desiti. Sto te nisam videla sa njom jos pre sest meseci pa da budem malo svesnija. Pusi me molim te ako me ne zelis.

Cat

Miladin Sobic - Od druga do druga

Stid i glavom o zid

Da sam mogla da propadnem u zemlju i da me nema istog casa. Za neke stvari covek mora da se rodi ocigledno da ja nisam. Udari Cat glavom o zid jos jednom izgleda da ti jedan put nije bio dovoljan. Sram i stid to samo osecam sada.

Cat

14. 2. 2011.

Nesto mora da se desi

Negde mora da se prekine, kao konopac bez kraja i pocetka je sve ovo. Nesto ce se desiti, sta? Ne mogu ovako vise, sveo mi se zivot zadnijh par meseci na cekanje pored kompa. Da li vredi pitam se, dok nije pocelo sve ovo nisam ni palila komp bilo mi ga je dosta i na poslu a sada gde mi prodje dan. Zeljna sam te live i sve ovo ne moze da zameni tvoje prisustvo. Potreban si mi ali ne ovako, nije to iz razloga sto je sve proslo sto se tice mog bivseg zivota vec iz moje zelje da se sve sa nama pomakne iz mrtve tacke. Razmisljala sam da pricam sa tobom o tome ali ce biti da ponovo pritiskam a da jednostavno prestanem da se javljam ne bi bilo uredu. Volela bih da znam da li bi jedno na drugo isto mislili i da li bi jedno drugom nedostajali i iz te zelje poceli da trazimo jedno drugo u stvarnosti. A opet iz straha da cu te ponovo izgubiti zaglavljena sam ovde u ovom virtuelnom svetu bez dodira, govora, misli. Zasto skype, zasto gmail, zasto se ne pomerimo malo? Sta jos treba da se desi da bi se nesto promenilo, mozda ne dajem dovoljno od sebe, mozda ti to ne zelis. Uzasno mi je tesko ovako sve ovo vreme i kada sam plakala i ti to znao nije bilo ni zbog ex ni zbog razvoda, mozda nisam bila iskrena, ali to je imalo veze samo sa nama i uzasnom tugom sto ne mogu da te vidjam. Zasto si se rodio za mene kada nisi sa mnom, i jesi li ti onaj sudjeni ili si usputna stanica u mom zivotu. Ne, ne moze biti usputno, toliko se dugo sve ovo greje i zakuvava, da ako si bio iskren kada smo pricali o proslosti kada se nismo vidjali, onda bi isto bilo i nemati kontakt sa tobom, jer mozda ti nisi blizu ali uvek osecam kada pomislis na mene. Da li si se pitao zasto mislis? Da li si se pitao zasto smo se ponovo sreli? Da li osecas da ti izmice nesto sto se desi jednom ili ni jednom u zivotu a ti stojis, ne pomeras se i nemas snage da mu pridjes? Da li osecas da ako bi se desilo da bi se tvoj svet pokrenuo iz mesta? Da li osecas ujutru kada upalis komp da sam ti blizu skoro na dohvat ruke i ti cekas i cekas i ne pomeras se dok ja treptim i stojim i cekam? Odnece nas duso neki drugi vozovi na neke druge stanice a mi cemo uvek kada prodjemo jedno pored drugog imati potrebu da stanemo, kazemo nesto i dodirnemo se. Zasto placem sada kada pomislim na to, jer mozda osecam negde u dusi ako se nesto ne promeni da nece biti trece sanse i da cemo za uvek biti razdvojeni. Ako nista od toga ne osecas i ne zelis, prestani ti da pises, ja nemam snage da to uradim a nemam ni snage da nastavim ovako. Svako vece mi je tesko i kad pomislim da cu sutra ujutru kada se javis ponovo biti srecna i popodne ponovo tuzna i tako svaki dan bez kraja. Molim te da se desi nesto, sta god samo da se ovako prekine.

Cat

11. 2. 2011.

A

A vikend dolazi i narano nece te biti. Moram da se pomerim iz ovog mesta i nastavim da zivim. Zasto ceo dan cekam jedan mail? Uh ta moja potreba za tobom! Rekla sam ti cekaj me a sada cekam i cekam i cekam ali sta? Ili me uzmi za sebe ili me pusti, mucim se ovako bas mnogo. Potrebno mi je tvoje prisustvo i jednom mesecno nije dovoljno. Ocigledno da ti ne zelis isto inace bi bilo drugacije. Vidi ja sam po ceo dan sama, mogu kad hoces i gde hoces da izadjem, da se cujemo, dopisujemo i sve ostalo sto se radi ali izgleda da tebi nije do toga, mozda iz razloga jer vec to imas. Misli moje, ubice me jednom, moram da izadjem veceras.

Cat

9. 2. 2011.

Nedostajes

Dugo te nisam videla ni dodirnula a svaki dan se nadam da cemo se videti, znacilo bi i na kratko ali koliko bi tek znacilo da provedemo par sati u razgovoru, mazenju... Da li ce doci dan kada ce se to desiti? Sve se manje nadam i sve vise prihvatam da je kako jeste. Ne zelim da se predam, zelim da si pored mene. Veliko nedostajanje tebe u danima koji su prosli i koji dolaze....

Cat

4. 2. 2011.

Umorna

Umorna bas bas treba mi malo mira i odmora a opet kada sam sama ne znam da uzivam u tome, mozda sam ipak stvorena za rad i red bez opustanja a i malo mi je godina da bih stala. Uh valjda cu nocas spavati.

Cat